Grote zoekactie naar vermiste man in omgeving Drachten

18 sep 2020 - 13:02

In de omgeving van Drachten en Beetsterzwaag wordt op dit moment talrijk gezocht naar de vermiste Rients Plantinga (38) uit Drachten. Hij wordt sinds 9 september vermist en is daarna niet weer gezien. Bij de zoekactie, onder leiding van de politie en SAR Nederland, helpen tientallen vrijwilligers mee.

Grutte sykaksje

"We hebben de woensdag en donderdag na zijn vermissing samen met de politie intensief gezocht naar Rients. Dat heeft helaas niets opgeleverd", vertelt Houwina Postma, coördinator bij SAR.

Veel vrijwilligers

Op initiatief van de familie wordt er verder gezocht. Een grote groep vrijwilligers melde zich daarvoor aan. "Wij van de SAR hebben de coördinatie daarvan op ons genomen. Wij maken samen met die vrijwilligers en de politie vrijdag nog een grote zoekslag. Onder andere in Drachten en Beetsterzwaag."

Drones

Op dit moment zoeken meerdere groepen mensen in linie door de bossen. Later vrijdagmiddag worden er honden uitgezet en zoekt het reddingsteam van Drachten een stuk water af. Mocht de zoektocht vrijdag niets opleveren, dan wordt er zaterdag met drones verder gezocht.

Signalement Rients Plantinga:

Lengte: 1.90 meter

Haarkleur: donkerblond

Oogkleur: groen/blauw

Rients draagt naar alle gedachten een lichte spijkerbroek, witte schoenen en een wit T-shirt. Hij had op het moment dat hij verdween een snee in zijn rechter wenkbrauw en een wond op het jeukbeen onder zijn rechteroog. Zijn telefoon is voor het laatst gelokaliseerd op de Sportlaan in Drachten.

Mensen die Rients na zijn vermissing nog hebben gezien of weten waar hij is, worden gevraagd om contact op te nemen met de politie.

Houwina Postma, coördinator bij de SAR

Foto: Facebook Zoekjemee - Vermist
(Advertentie)
(Advertentie)