Bijzonder jubileum voor stalmeester Wassenaar: voor het eerst Prinsjesdag zonder paarden

15 sep 2020 - 11:32

Stalmeester Bert Wassenaar viert een bijzonder jubileum. Wassenaar is oud-voorzitter van het Fries Paardenstamboek, en de baas van het koninklijk vervoersdepartement. Daardoor is hij op Prinsjesdag verantwoordelijk voor onder meer de koetsen en de Friese paarden. Voor het eerst in 25 jaar ziet hij de paarden en de koetsen niet uitrijden op de derde dinsdag van september.

Bert Wassenaar mei syn hynder Mitch - Foto: ANP

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan met de auto naar de Grote Kerk. De Glazen koets blijft in de Koninklijke Stallen.

Mogelijk had Wassenaar, die opgroeide in Noordwolde, al een voorgevoel dat zijn zilveren jubileum als stalmeester anders zou zijn dan de afgelopen 24 jaren. Vorig jaar wilde Wassenaar er niet op vooruit kijken: "Eerst dit jaar maar eens afhandelen, daarna zien we wel weer verder."

Wassenaar vertelde ook dat hij Prinsjesdag, en alles wat daar bij komt kijken, nog steeds ziet als het hoogtepunt van het jaar. Dat het spektakel dit jaar vanwege de coronacrisis niet doorgaat, vindt hij jammer. Niet alleen voor hemzelf, maar voor het hele staldepartement, dat trouwens ook voor de auto's en het andere vervoer zorgt.

(Advertentie)
(Advertentie)