GGD: nog geen grote zorgen over toename aantal besmettingen

15 sep 2020 - 10:33

Het aantal coronabesmettingen in Fryslân neemt de afgelopen dagen weer wat toe. GGD Fryslân zegt dat er maandag 12 besmettingen zijn geconstateerd, terwijl dat er een dag eerder nog tien waren. "Hoewel het al even geleden is dat we in de dubbele cijfers zaten in Fryslân, maken wij ons bij deze toename voorlopig nog geen zorgen," zegt voorlichter Marcel de Jong van de GGD.

Foto: Omrop Fryslân, Wytse Vellinga

"Er is geen sprake van opvallende brandhaarden bij de besmettingen, dus dat is gewoon goed nieuws," zegt De Jong. "Misschien dat er deze week uitkomen op meer besmettingen dan de week ervoor, maar het gaat niet om een opvallend aantal meer besmettingen."

Voorrang

Bij de teststraten van de GGD blijft het intussen druk. Mensen die op maandag een afspraak maakten, konden op woensdag terecht. Verder is de organisatie druk met de voorkeursbehandeling voor mensen in het onderwijs. "De minister heeft gezegd dat hij graag wil dat docenten aan het einde van de week met voorrang een afspraak kunnen maken bij de GGD. We zoeken nu landelijk uit hoe we dat kunnen regelen. Hier in Fryslân heeft het zorgpersoneel al voorrang voor een coronatest, we kijken naar een vergelijkbaar model voor mensen in het onderwijs."

Kijk voor de actuele stand van het aantal besmettingen per gemeente op www.omropfryslan.nl/corona, of in de omropapp. De cijfers worden tweemaal per week geactualiseerd. Op deze pagina is ook een overzicht te vinden van al het nieuws over de coronacrisis in Fryslân.

Trefwoorden: 
GGD coronavirus
(Advertentie)
(Advertentie)