Meerdere coronagevallen in De Westereen vastgesteld

14 sep 2020 - 20:43

In De Westereen zijn in korte tijd meerdere mensen positief getest op corona. Dat meldt RTV NOF. Sociaal Links-raadslid Johan Wijbenga laat weten dat in zijn familie vijf mensen het virus opgelopen hebben. Zelf wordt hij deze week getest, vanwege de beperkte testcapaciteit duurt dat wat langer.

Foto: Shutterstock

De familie Wijbenga is werkzaam in Toutenburg in Noardburgum, waar een personeelslid besmet raakte. De betrokken afdeling moest in quarantaine. Ook een lid van de Filadelfia-gemeente in het dorp is positief getest op het virus. Hij is op 6 september nog bij een dienst geweest, maar na contact met de GGD is besloten dat er verder geen maatregelen nodig waren. Toch heeft de kerk besloten de startdienst van afgelopen zondag uit voorzorg niet door te laten gaan.

VV Zwaagwesteinde heeft naar aanleiding van de uitbraak extra maatregelen genomen. Omkleden en douchen op de club is niet toegestaan en de kantine is dicht. Het bestuur van de vereniging komt komend weekeinde met een update over de maatregelen.

Kijk voor de actuele stand van het aantal besmettingen in Fryslân en voor elke gemeente op www.omropfryslan.nl/corona of in de omropapp. De cijfers worden twee maal per week geactualiseerd. Op deze pagina is ook een overzicht te vinden van al het nieuws over de coronacrisis in Fryslân.

(Advertentie)
(Advertentie)