SC Cambuur verliest verrassend met 2-0 van GO Ahead Eagles

11 sep 2020 - 23:19

SC Cambuur heeft vrijdagavond in eigen huis verrassend verloren met 2-0 van Go Ahead Eagles. De Leeuwarders kwamen al in de beginfase op achterstand en konden daar de hele wedstrijd niets aan veranderen. Het is voor Cambuur het eerste verlies van deze competitie.

Henk de Jong

Na een eerste aanval van Issa Kallon op het doel van Go Ahead-keeper Jay Gorter, waren het al snel de gasten uit Deventer die de score openden. In de 7e minuut tikte Jeroen Veldmate de bal binnen na een vrije trap.

Cambuur moest zoeken naar kansen, want Go Ahead had de verdediging goed op orde. Robin Maulun had in de 25e minuut een goede kans, maar wist die niet te verzilveren. Jamie Jacobs kreeg daarna een gele kaart voor wat ophef met Jay Idzes van Go Ahead, die eveneens een gele kaart kreeg. Cambuur was op jacht naar de gelijkmaker, maar wist voor de rust de bal niet meer in het net van de tegenstanders te schoppen.

Calvin Mac-Intosch

In de tweede helft wist Go Ahead opnieuw te verrassen met een vliegende start. Al in de 46e minuut zette Bradly van Hoeven de ploeg op 2-0 voorsprong. Daarna regende het gele kaarten en werd er door beide teams om en om raak gewisseld. De kansen voor Cambuur waren op één hand te tellen door het verdedigende spel van de tegenstander, ondanks dat de ploeg van trainer Henk de Jong het meeste balbezit en overwicht had. Het leek zelfs nog even 3-0 te worden, maar de bal ging net langs het doel van Sonny Stevens.

Ook in de vijf minuten extra blessuretijd konden de Leeuwarders niets meer aan de stand veranderen. Go Ahead Eagles pakte de drie punten.

Foto: www.orangepictures.nl

SC Cambuur - Go Ahead Eagles (0-1) 0-2. 7' Jeroen Veldmate, 46' Bradly van Hoeven.

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Ter Heide; Mac-Intosch; Schmidt (57' Korte); Hoedemakers (77' Pouwels); Kallon (77' Oratmangoen); Jacobs; Nieuwpoort (57' Paulissen); Maulun (81' Breij); Mühren; Antonia.

Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal
(Advertentie)
(Advertentie)