SC Heerenveen bereidt zich voor op eerste wedstrijd na coronastop

Het hek sloot vrijdag na de warming up; pers was even niet welkom. Trainer Johnny Jansen is nog druk aan het puzzelen met zijn basisformatie in de seizoensopening tegen Willem II. De komst van Poolse international Pawel Bochniewicz en de Duits-Braziliaanse Oliver Batista Meier heeft een kwaliteitsinjectie met zich meegebracht en nu is het aan Jansen om zijn voetbalvisie zo snel mogelijk op de nieuwe spelers over te brengen.
SC Hearrenfean foarbeskoging
Jansen blikt liever niet terug op de slechte voorbereiding. Alle zes oefenwedstrijden werden verloren. "We kunnen wel lopen janken dat we een slechte voorbereiding hebben gedraaid, maar wat we morgen nodig hebben is karakter. We zullen met z'n allen de mouwen moeten opstropen voor een goed resultaat. En ik ben heel blij met de nieuwe jongens, want er is echt kwaliteit bijgekomen."
Johnny Jansen HEEWIL
Jan Paul van Hecke traint al twee dagen mee, maar achter zijn naam staat nog een groot vraagteken. Gerry Hamstra had gehoopt dat hij de centrale verdediger vrijdag kon presenteren, maar er is nog altijd geen groen licht vanuit Brighton. Zoals het nu lijkt is Van Hecke tegen Willem II niet inzetbaar.
Mijn zorgen zijn als sneeuw voor de zon verdwenen.
Joey Veerman
Joey Veerman heeft een paar keer aangegeven dat er versterking bij moest komen en is dan ook blij met de komst van Pawel Bozniewicz en Oliver Batista Meier. "Ik heb vaak mijn zorgen uitgesproken, maar ik ben nu nog nooit zo positief geweest. Die gozer achterin (Bochniewicz, red.) beukt iedereen omver en voetballend doet-ie geen gekke dingen. Dat is wel belangrijk, om zo iemand erbij te hebben. En die jongen van Bayern (Batista Meier, red.) is ook een technisch goede voetballer. Mijn zorgen zijn als sneeuw voor de zon verdwenen."
Joey Veerman
De wedstrijd tussen SC Heerenveen en Willem II begint zaterdagavond om 18.45 uur en is live te volgen bij Omrop Fryslân op de radio. Sportverslaggever Arjen de Boer verzorgt het commentaar.