Afdeling woonzorgcentrum Toutenburg in quarantaine na besmetting medewerker

11 sep 2020 - 15:58

Een afdeling van woonzorgcentrum Toutenburg in Noardburgum gaat in quarantaine, omdat een medewerker besmet is geraakt met het coronavirus. De medewerkers blijft tot volgende week zaterdag in quarantaine. Volgens zorgkoepel Noorderbreedte is de kans niet groot dat de medewerker ook andere mensen besmet heeft, omdat de medewerker niet met klachten gewerkt heeft.

Foto: Menno de Jong

De medewerker kreeg woensdagavond klachten en is donderdag getest bij de testlocatie van Noorderbreedte in Leeuwarden. Daaruit werd duidelijk dat de persoon besmet is met het virus. De GGD heeft uitgezocht dat de medewerker de coronabesmetting niet in het zorgcentrum heeft opgelopen.

Drie bewoners worden getest

Drie bewoners die in nauw contact met de medewerker geweest zijn, worden volgende week getest op het coronavirus. De andere bewoners en medewerkers worden in de gaten gehouden. Ze kunnen getest worden als ze klachten krijgen, eerder heeft volgens de GGD geen zin.

Bewoners mogen op dit moment geen bezoek krijgen. De bewoners in de andere gebouwen van Toutenburg mogen wel gewoon mensen ontvangen, omdat ze geen contact met de medewerker hadden.

Richtje Bosma, kwaliteitsverpleegkundige in Toutenburg

(Advertentie)
(Advertentie)