Nieuwe speler: "SC Heerenveen heeft van nobody's grote spelers gemaakt"

11 sep 2020 - 10:01

SC Heerenveen presenteerde donderdagmiddag twee nieuwe spelers. Oliver Batista Meier komt voor één jaar over van Bayern München en Pawel Bochniewicz heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor drie seizoenen. En daar blijft het niet bij voor de Friese club. Technisch manager Gerry Hamstra hoopt op korte termijn nog twee spelers vast te leggen. Het gaat dan om Jan Paul van Hecke, die wordt gehuurd van Brighton & Hove Albion, en een vleugelaanvaller.

Oliver Batista Meier:

Oliver Batista Meier

Meier maakte in mei zijn debuut voor het eerste elftal van Bayern München. De 19-jarige Duits-Braziliaanse aanvaller mocht invallen tijdens het Bundesliga-duel met Fortuna Düsseldorf. Gewoonlijk speelde Meier in het tweede elftal van de Champions League-winnaar, dat in Duitsland uitkomt op het derde niveau.

Meier heeft onder anderen voor SC Heerenveen gekozen vanwege de ontwikkeling die Martin Ødegaard in het Abe Lenstra Stadion doormaakte. "Natuurlijk, hij heeft zich goed ontwikkeld, dus dat heeft voor mij meegespeeld", zo zegt Meier.

Pawel Bochniewicz

Bochniewicz komt van het Poolse Górnik Zabrze, de club die binnen dat land uitkomt op het hoogste niveau. De 24-jarige verdediger heeft hectische dagen achter de rug. Het seizoen in Polen is al drie wedstrijden geleden begonnen. Afgelopen vrijdag stond hij nog in de Johan Cruijf Arena voor het UEFA Nations League-duel met Nederland en een aantal dagen later in het Bosnische Zenica voor het groepsduel met Bosnië-Herzegovina. Bochniewicz kwam echter in beide wedstrijden niet in actie: hij wacht nog op zijn interlanddebuut.

Pawel Bochniewicz met Gerry Hamstra - Foto: www.orange-pictures.nl

Nu is Bochniewicz dus in Heerenveen. En daar is hij erg blij mee. "Het is een grote stap in mijn carrière. De eredivisie is een grote competitie om in te spelen en deze club is goed in het ontwikkelen van spelers. Ze hebben van nobody's grote spelers gemaakt, die naar grote clubs toegaan" zegt Bochniewicz. Hamstra is lang bezig geweest om hem binnen te hengelen. "Gerry heeft lang voor mij gevochten. Het was niet een deal die binnen twee dagen te maken was, het duurde wel twee maanden. Maar ik ben blij dat ik hier nu ben", zo zegt Bochniewicz.

Pawel Bochniewicz:

Pawel Bochniewicz

Hamstra is blij met de twee nieuwe aanwinsten voor SC Heerenveen. "Met Bochniewicz halen we een goede linkercentrale verdediger binnen. Een goede verdediger, kopsterk, maar ook een jongen die wil voetballen. Daarnaast een goede persoonlijkheid met leidinggevende kwaliteiten", zegt Hamstra. "Met Oliver Batista Meier halen we een groot talent binnen van een Champions League-winnaar. Hij was twee weken geleden nog in Lissabon bij de finale. Hij heeft de hele tijd met hen meegetraind en zat zelfs bij de wedstrijdselectie. Als je traint met Lewandowski, Kimmich en Neuer dan kun je wel wat. Ze laten hem niet zomaar toe."

Van Hecke en een vleugelaanvaller

SC Heerenveen hoopt op korte termijn nog twee spelers te presenteren. Het gaat dan om Jan Paul van Hecke en een vleugelaanvaller. Bij Van Hecke komt er nog wat papierwerk om de hoek kijken, maar volgens Hamstra zou dat geregeld moeten zijn voordat de wedstrijd van zaterdag tegen Willem II wordt gespeeld. Over de vleugelaanvaller wil hij nog niets zeggen, maar die staat zaterdag zeker nog niet aan de aftrap. "Dat heeft nog een paar dagen nodig", zo zegt Hamstra.

Verslaggever Lars de Leeuw in gesprek met technisch manager Gerry Hamstra

(Advertentie)
(Advertentie)