Campagne wijst winkelend publiek in Leeuwarden op coronamaatregelen

09 sep 2020 - 16:52

In de Leeuwarder binnenstad zijn voortaan banners en posters van de coronacampagne te zien. De regels over het houden van afstand worden door deze banners en posters nogmaals duidelijk gemaakt aan het winkelende publiek. De banners zijn in de openbare ruimte en in de winkels te zien.

Foto: Omrop Fryslân, Ben de Jager

Burgemeester Buma was bij de lancering van de campagne. "Het is weer drukker in Leeuwarden en meestal gaat het goed met de anderhalve meter, maar we moeten wel alert blijven en daarom is deze nieuwe campagne er nu."

Mensen in de horeca en in de winkels kunnen hun werk doen als bezoekers zich houden aan de geldende regels en drukke plekken vermijden. "Samen moeten we de stad levend houden, maar corona is een bedreiging voor ons allemaal. Dus we moeten blijven oppassen."

Burgemeester Sybrand Buma

Foto: Omrop Fryslân, Ben de Jager

Buma is bezorgd over de feestjes thuis. "Jongeren denken dat ze geen corona kunnen krijgen, maar ze moeten niet met meer dan zes mensen bij elkaar zitten."

Over de drukte bij de GGD kan Buma zeggen dat er gewerkt wordt aan meer capaciteit. "En mensen moeten zich alleen laten testen bij klachten."

Ook in Stiens en Grou

Op korte termijn komen de posters ook in het winkelhart van Stiens en Grou te hangen en komt er een campagne die gericht is op de horeca.

Veilig winkelen

"We willen bereiken dat mensen zich goed bewust blijven van het belang van afstand," zegt Hayo Galema, binnenstadsmanager. "We heten de mensen graag welkom, het was druk, ook met toeristen, maar je kunt veilig winkelen, als je maar afstand houdt."

Hij heeft regelmatig overleg met de horeca. "Wat nu speelt, is dat zaken extra terrasruimte willen houden, ook in de herfst. Dus we zijn nieuwe zaken aan het bedenken zoals terrasoverkappingen, zodat ze ook bij slecht weer gasten kunnen houden. Niet elke zaak heeft binnen genoeg ruimte."

Hayo Galema, binnenstadsmanager

(Advertentie)
(Advertentie)