Hit 'Video Vixen' van Leeuwarder producer Moker_B krijgt gouden plaat

09 sep 2020 - 14:37

De 29-jarige producer Mohamed Baluah uit Leeuwarden, bekend onder de artiestennaam Moker_B, gaat lekker. Zij hitsingle Video Vixen, die hij samen met Nederlandse artiesten Bilal Wahib en Bizzey heeft gemaakt, is ondertussen 17 miljoen keer gestreamd, heeft een gouden plaat gekregen en is genomineerd voor een FunX Music Award in de categorie best song.

Mohamed Baluah mei syn gouden plaat - Foto: Instagram Moker_B

Baluah is blij met zijn succes, maar blijft er vooralsnog rustig onder. "Ik ben vooral dankbaar. Het voelt goed!" Hij is niet een onbekende in de muziekwereld. In 2017 scoorde hij ook al een gouden plaat, met Leeuwarder rapper Rollàn. "Maar dit is wel mijn eerste nationale succes. Het is toen in ieder geval niet zo hard gegaan als het nu gaat."

In totaal is Video Vixen dus al 17 miljoen keer gestreamd. "Het gaat om 90.000 tot 150.000 luisteraars per dag. Ik stel altijd dromen en doelen, maar zelfs dit had ik niet verwacht!", vertelt Baluah.

"Hard werken"

Maar wat maakt deze track dan zo succesvol? "Het is gewoon hard werken. Je moet gemotiveerd blijven en in jezelf geloven." Het gebeurt niet zomaar dat een beat zo aanslaat, legt de Leeuwarder uit. "Dan komt er ineens een ingeving op een zondagmiddag. Dan maak je zo'n beat en die connect dan net met de artiest, in dit geval Bilal en Bizzey."

Nu krijgt een producer niet even veel aandacht als de artiesten die het nummer uitvoeren, maar Moker_B's naam zingt nu in ieder geval rond in de muziekindustrie. "Het is hoe dan ook een vooruitgang qua branding. Dit is zeker niet het laatste wat jullie van mij gaan horen!"

Beluister hier het interview met Mohamed Baluah a.ka. Moker_B

(Advertentie)
(Advertentie)