Veel belangstelling voor coronaregeling dorpshuizen en sportkantines

08 sep 2020 - 17:33

Er is veel behoefte aan de nieuwe subsidieregeling van de provincie om dorpshuizen en sportkantines te helpen om te voldoen aan alle coronaregels van de RIVM. Verenigingen en stichtingen kunnen sinds 7 september maximaal 1.500 euro aanvragen voor aanpassingen zoals het aanbrengen van stickers, het plaatsen van extra schermen, extra schoonmaakbeurten en het kopen van desinfectiegel.

Foto: Omrop Fryslân, Douwe Boersma

De regeling voorziet duidelijk in een behoefte, want in één dag kreeg de provincie maar liefst 100 aanvragen voor steun. Die kunnen in principe ook allemaal worden gehonoreerd, want volgens gedeputeerde Klaas Fokkinga zit er voorlopig genoeg geld in de pot. De gedeputeerde is blij verrast, maar hij snapt het ook wel. "Veel dorpshuizen en sportkantines zijn maanden gesloten geweest en ze hebben niets verdiend. Om weer open te gaan moeten ze ook nog extra investeren en daarvoor is deze regeling bedacht."

Er zit 375.000 euro in de pot. Het geld wordt verdeeld volgens het molenaarsprincipe. Aanvragen zijn in principe welkom tot 8 oktober, maar die zeker wil zijn van een bijdrage kan het beste niet al te lang wachten.

Gedeputeerde Klaas Fokkinga

Fokkinga oer doarpshuzen

(Advertentie)
(Advertentie)