Wadopera Peter Grimes verplaatst naar 2021 vanwege coronavirus

04 sep 2020 - 12:48

Het wad bij Paesens-Moddergat zou eigenlijk deze maand al het podium voor de Wadopera zijn, maar door de omstandigheden met het coronavirus zal Peter Grimes nu op 17 september 2021 in première gaan.

Opera op het Wad - Foto: Van Plan

De voorbereidingen voor de groots opgezette opera waren begin dit jaar al in volle gang, toen duidelijk werd dat de opvoering vanwege het coronavirus niet kon doorgaan. De steun voor de opera werd echter niet minder, zegt initiatiefnemer en dirigent Arnaud Oosterbaan.

"Ik was onder de indruk van de steun die werd uitgesproken door fondsen, partners, subsidieverstrekkers en de uitvoerenden", aldus Oosterbaan. "Het werd al snel duidelijk dat het enthousiasme voor de Wadopera nog onverminderd groot is." Alle fondsen en partners gaan mee naar de nieuwe editie van volgend jaar.

De wereldberoemde opera speelt zich af in een dorp aan de kust van Suffolk in Engeland. De plaatselijke lijkschouwer, die ook advocaat en burgemeester is, ondervraagt visser Peter Grimes over de dood van een scheepsjongen. Niet alleen de dood van de jongen roept vragen op, maar ook de omgang met de verdachte.

(Advertentie)
(Advertentie)