Dertien acts door naar tweede ronde Liet 2020

02 sep 2020 - 07:48

Voor het Friese songfestival Liet 2020 hebben zich dertien deelnemers gekwalificeerd voor de tweede ronde. Dat heeft organisatie Stichting Liet '91 dinsdag bekend gemaakt. Uiteindelijk blijven er acht acts over die in de finale op vrijdag 6 november in poppodium Neushoorn in Leeuwarden strijden om de overwinning.

Foto: Stichting Liet '91

In de tussentijd mag het Friese publiek in een digitale stemming bepalen wie zij de besten vinden. De publiekstemming start begin oktober. De selectiejury - bestaande uit singer songwriter Esther de Jong, radiopresentator Wim Brons en muziekdocent Willo de Bildt - heeft alle 22 ingezonden nieuwe Friestalige liedjes beoordeeld.

De dertien deelnemers die zijn toegelaten tot de volgende ronde zijn: Duo Dronkers & Alinda, Vocal Roses, Sample Text, Bant, Fegebart, Douwe Dijkstra, Fryaz, Fisk & The Stereo Machine, Janneke de Boer, Jilt & Bruno, Volk!, Bokke en de Heidehippers en Mosken.

"Veel verscheidenheid"

De twee acts die de meeste stemmen van de Friese bevolking krijgen, plaatsen zich rechtstreeks voor de finale. De andere zes finalisten worden aangewezen door de selectiejury. In de finale zullen vijf nieuwe juryleden de beoordeling voor hun rekening nemen. De komende maand krijgen alle dertien geselecteerden een live-optreden in het muziekprogramma Noardewyn bij Omrop Fryslân radio & tv.

"Er is dit jaar veel verscheidenheid wat inzendingen betreft", aldus Liet-voorzitter Gerard van der Veer. "Naast traditionele liedjes zien we dat deelnemers ook wat meer het experiment zoeken. Een mooie ontwikkeling."

Coachingsprojekt

In september start Liet voor de dertien overgebleven deelnemers een coachingsproject. Op kosten van de organisatie mogen de deelnemers muziekcoach Janneke Brakels inhuren voor een sparringssessie om te werken aan de performance voor de finale.

Trefwoorden: 
songfestival Liet Liet 2020
(Advertentie)
(Advertentie)