Sportpark Skoatterwâld wordt vernieuwd; SC Heerenveen en VV Heerenveen werken samen

31 aug 2020 - 16:46

Sportcomplex Skoatterwâld moet worden vernieuwd. De gemeente Heerenveen, SC Heerenveen en VV Heerenveen werken samen om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor die vernieuwing van het sportcomplex.

Foto: Omrop Fryslân, Wytse Vellinga

De voorzitters van beide clubs en de wethouder tekenden maandagmiddag een intentieverklaring voor dit onderzoek. Dat deden ze coronaproof ieder op een eigen tafeltje op een bal.

Foto: Omrop Fryslân, Wytse Vellinga

Te weinig ruimte

De voorzitter van VV Heerenveen, Bernier Hoekstra, is er wel blij mee. "Het complex is niet meer up-to-date en voldoet niet meer aan de huidige eisen. We zijn de derde club van Fryslân en de jeugd van SC Heerenveen traint hier ook, maar de uitstraling is ver beneden de maat. Er zijn te weinig velden, we hebben er vier en op een zaterdag worden er wel 32 wedstrijden gespeeld. We hebben ook maar acht kleedkamers. Dan heb je dus dat er drie teams van vijftien jongens in moeten, met alle kleding en tassen."

Omdat SC Heerenveen lange tijd een eigen trainingscomplex wilde hebben, maar daar nu vanaf ziet, kan worden gekeken naar de plannen voor Skoatterwâld. "Omdat ze op Skoatterwâld blijven, kunnen ze nu samen optrekken. Als zij naar het noorden gaan, dan kunnen we opschuiven en zijn we klaar voor de toekomst."

In 1996 is het park geopend en toen had de voetbalclub 450 leden. "Nu hebben we 950 leden, maar nog steeds even veel velden en kleedkamers. Dus het is veel te krap."

Bernier Hoekstra

SC Heerenveen is er ook blij mee. "Het complex is voor ons essentieel, het is een levensader", vertelt voorzitter Cees Roozemond. "Het is voor de club van dermate groot belang, kijk alleen maar naar de spelers die hier vandaan komen, de jaren die ze bij ons gespeeld hebben en de verkoop die daarmee gerealiseerd is en daarmee de toekomst van de club op langere termijn is gewaarborgd, dus het is essentieel voor het voortbestaan van de club."

Alle vertrouwen

Het was een lastig dossier dat er ook al een aantal jaar lag. Met de voorwaarde dat de partijen die nu hebben getekend, gezamenlijk optrekken, kon weer naar het complex worden gekeken. "Ik heb er alle vertrouwen dat het een eerste stap is naar een mooie toekomst voor ons samen." Nu wordt bekeken wat er nodig is aan velden. "Er moeten minimaal drie tot vier velden bij. Voor die uitbreiding heb je andere partijen nodig en het kost geld."

Omdat dat wel wat tijd kost, is begonnen om het bestaande complex wat op te frissen. "Er zijn al twee nieuwe velden aangelegd." Volgens hem heeft het de hoogste prioriteit. "We doen het liever wat gefaseerd, dan dat we moeten wachten op het totaalplaatje. Uiteindelijk moet alles vernieuwd, ook de tribunes en het gebouw." Over het kostenplaatje kan hij nog niet veel zeggen. "Maar jongens uit de regio moeten hier willen voetballen, daar hoort uitstraling bij en accommodaties."

Cees Roozemond

(Advertentie)
(Advertentie)