UPDATE Problemen met snelle boot Tiger van Doeksen lijken voorbij te zijn

29 aug 2020 - 08:52

Opnieuw heeft een snelle veerboot van rederij Doeksen technische problemen. De MS Tiger moest vrijdag vanwege problemen op een motor naar de wal in Harlingen. Daar stonden technici klaar om onderzoek te doen naar de oorzaak van de storing.

Sneldienst Tiger - Foto: Omrop Fryslân, Ronald van der Pol

Het is volgens Doeksen nog niet bekend wat de gevolgen het heeft voor de dienstregeling van komend weekend. Doeksen heeft ook problemen met de andere snelle boot, de Koegelwieck. Die ligt ook met pech aan de wal. Daardoor vervallen er tot maandagochtend 22 afvaarten.

UPDATE ZATERDAGOCHTEND:

De problemen met De Tiger lijken opgelost te zijn. Dat zegt Annemieke van Brummelen van rederij Doeksen. Vrijdagavond draaide de motor voor de wal goed en zaterdagmorgen zou er een proeftocht worden gemaakt. Als dat geod gaat, kan de Tiger weer in de vaart worden genomen. De storingen met de twee sneldiensten levert Doeksen geen capaciteitsproblemen op. Boekingen met de Koegelwieck en de Tiger kunnen opgezet worden naar de reguliere boot. Die vaart dan wel minder snel, dus de overtocht duurt langer.

Annemieke van Brummelen, Doeksen

Trefwoorden: 
Doeksen sneldienst MS Tiger
(Advertentie)
(Advertentie)