Coronaspeler Calvin Mac-Intosch start het seizoen toch in de basis bij Cambuur

27 aug 2020 - 14:11

Calvin Mac-Intosch begint in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen bij Cambuur is de basis. De tegenstander is NEC Nijmegen. Mac-Intosch werd eerder getroffen door het coronavirus, maar de centrale verdediger heeft amper last gehad.

Mac-Intosh

Mac-Intosch is topfit nu ek kan spelen. Hij vormt vrijdag het centrale duo met Sven Nieuwpoort, die de geblesseerde aanvoerder Erik Schouten vervangt. Sambissa, Bangura, Akoy en tweedde keeper Pieter Bos zijn ook geblesseerd.

Coronazorgen bij Henk de Jong

Trainer Henk de Jong had deze week ook te maken met corona. Zijn vrouw Diana had klachten. Beide zijn ze negatief getest. De Jong kan dus gewoon als trainer op de bank zitten.

Hij heeft zin in het seizoen. "Ja, ik heb er echt zin in om te voetballen. Het was een moeilijke voorbereiding, je hebt met allemaal bijzondere zaken te maken. Maar we doen er alles aan om het in goede banen te leiden."

De Jong

Over de selectie is de trainer van Cambuur zeer goed te spreken. "Die jongens trainen geweldig. Het is een topgroep. En ja, er is altijd sprake van een onzekere situatie. Iedereen wordt één dag voor de wedstrijd getest op corona. De uitslag komt op de wedstrijddag. Dan kunnen er zomaar één of twee afvallen. Dat maakt het wel spannend."

Een bijzondere voorbereiding

Verdediger Calvin Mac-Intosch heeft ook wel zin aan het begin van de competitie. Hij spreekt ook van een bijzondere voorbereiding, nu hij zelf ook geconfronteerd werd met het coronavirus.

"We worden iedere week getest op de club. Toen bleek dat ik het had. maar ik had eigenlijk nergens last van en ben nu echt fit".

Mac-Intosch is bovendien optimistisch over het nieuwe seizoen. "We hebben een goede voorbereiding gehad, met prima wedstrijden tegen FC Zwolle en FC Emmen. We zijn er wel klaar voor".

Opstelling Cambuur: Stevens; Ter Heide. Mac-Intosch, Nieuwpoort, Schmidt; Hoedemakers, Maulun, Jacobs; Kallon, Mühren, Antonia.

(Advertentie)
(Advertentie)