Politie: Drie minderjarigen verdacht van mishandeling dieren op school Buitenpost

25 aug 2020 - 21:55

De politie heeft in ieder geval drie minderjarigen in beeld die worden verdacht van betrokkenheid bij dierenmishandeling op het Nordwin College in Buitenpost. Het gaat om minderjarigen. Dat meldt de politie.

Mishannele geiten yn Bûtenpost - Foto: Omrop Fryslân, Gerrit de Boer

Bij het Nordwin College in Buitenpost zijn zondag meerdere dieren doodgeslagen en mishandeld. Er is ingebroken via de buiteningang van het dierenverblijf. Daar zijn alle dieren uit de hokken losgelaten. Onder meer geiten, konijnen, kippen, cavia's en duiven zijn ernstig mishandeld. Twee dieren zijn door medewerkers dood aangetroffen, nog eens vijf dieren moesten door de veearts worden afgemaakt.

De drie minderjarigen zijn gehoord door de politie. Die had eerder een getuigenoproep gedaan. "We bedanken iedereen voor het doorgeven van informatie. We merken dat deze zaak veel mensen raakt", meldt de politie.

Er zijn camerabeelden gemaakt, op de dag van het incident. Het is niet duidelijk wat daar precies op staat.

Lenie Lap van de school vertelde wat ze aantrof:

"Toen mijn collega gisteren de deur opende, zag ze een grote chaos en bende. Stro, stront, voer, laarzen, overalls. Alles lag over de vloer en de dieren waren uit hun hokken vandaan. Die waren open, aan de binnen- en buitenkant", zegt Lenie Lap van het Nordwin College.

Mishandeling

Toen bleek dat er dieren gedood en mishandeld waren. "Een cavia met een gebroken rug, een kip met een kapotte kam, duiven en kippen die zijn geplukt, een kip waarvan een poot uitgetrokken is. Er zijn zeven dieren overleden. We hebben een geit gevonden met een touw om de nek, die is behoorlijk gestrest. De veearts heeft medicijnen gegeven. We kunnen er niet bij, we zijn in shock en het is zeer verdrietig. Dit kan niet.

(advertinsje)
(advertinsje)