Man steekt met zes LSD-pillen op een coniferenhaag in de brand: twee jaar cel

25 aug 2020 - 17:34

Een inwoner van Harkema (21) die in de nacht van 8 februari in Drachten een coniferenhaag in de brand stak, heeft een celstraf gekregen van twee jaar.

Foto: De Vries Media

Volgens de rechter had de brand over kunnen slaan naar een woning aan de Noorderhof, waarvan de bewoonster lag te slapen. De vrouw werd wakker gemaakt door een oplettende buurvrouw.

De Harkemaster was met een paar vrienden op pad. "Dit is een mooie heg, die is goed brandbaar", had hij gezegd voor hij kruipolie op de haag spoot en er een aansteker bij hield.

De brand werd geblust door omstanders. Dezelfde nacht werd de brandstichter aangehouden. Hij had zes LSD-pillen geslikt. De man heeft zich ook schuldig gemaakt aan twee autokraken en twee inbraken in bergingen.

Hopen op Waldnet

Volgens een getuige had de man gezegd dat hij hoopte door de brand op Wâldnet te komen. Dat ontkende hij.

Hij gebruikt al jaren drugs. Bij hem is ADHD vastgesteld en een persoonlijkheidsstoornis met anti-sociale trekken. Hij zou eigenlijk behandeld moeten worden, maar daar wil hij niets van weten. Ook aan reclasseringstoezicht weigert hij mee te werken. Omdat hij geen hulp of begeleiding wil accepteren, zag de rechtbank geen andere mogelijkheid dan het opleggen van een 'kale' gevangenisstraf.

(Advertentie)
(Advertentie)