Friezen halen eindstreep niet op NK wielrennen

23 aug 2020 - 18:03

Geen Fries succes zondag op het Nederlands Kampioenschap wielrennen in Drenthe. Alle Friezen haalden de eindstreep niet. Met grote voorsprong pakte Mathieu van der Poel de titel.

Foto: Orange Pictures

Stef Krul uit Tjalleberd en Hartthijs de Vries uit Kollum hielden het nog het langst vol. Zij werden twee rondes voor het einde van het parcours gehaald door de organisatie. Er waren toen nog maar zeventien renners in koers. Mathieu van der Poel werd Nederlands kampioen op de VAM-berg met grote voorsprong op nummer twee Nils Eekhoff en nummer drie Timo Roosen.

Weening nooit in de wedstrijd

Ook Pieter Weening haalde de finish niet. Hij kneep zo'n 50 kilometer voor de finish in de remmen. "Ik heb eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aangereden. Ik reed in het begin al lek, en toen er een groepje met Van der Poel wegreed, zat ik er niet bij, en ik kwam er ook niet meer bij. Er zaten toen een hoop mannen van Jumbo-Visma bij en die gooiden de weg dicht. Het parcours is eigenlijk NK-onwaardig. Het is zo smal, je kan er bijna niet inhalen. Ik was niet goed genoeg, maar het zat vandaag ook niet mee."

Volgende week rijdt Weening het EK in Plouay, in Frankrijk.

Pieter Weening midden

Trefwoorden: 
wielrennen Pieter Weening
(Advertentie)
(Advertentie)