Zo'n 100 aanvragen voor provinciale 'sportvoucherregeling'

21 aug 2020 - 11:32

Zo'n 100 sportverengingen maakten deze zomer gebruik van de zogenaamde 'sportvoucherregeling' van de provincie Fryslân en Sport Fryslân. Sportverenigingen konden een voucher van 500 euro aanvragen waarmee ze extra sport en bewegingsactiviteiten voor kinderen en jongeren konden organiseren tijdens de zomervakantie.

Foto: Henk Bootsma

Het is een van de extra maatregelen van de provincie om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen. Met elkaar stelt de provincie daar vijf miljoen euro voor beschikbaar. Zo'n vijf ton daarvan gaat naar sportverenigingen, maatschappelijke verenigingen en dorpshuizen.

"In deze gekke tijd ligt alles stil: er is geen competitie en sportevenementen zijn afgelast," zei gedeputeerde Sander de Rouwe aan het begin van de regeling.

"Terwijl het Friese bloed van jongs af aan kolkt van de zin om te sporten. We nodigen sportverenigingen uit om activiteiten voor alle kinderen te organiseren: laat ze fierljeppen, kaatsen, noem maar op. Zo komen we de zomer sportief en met 'nocht en wille' door!"

(Advertentie)
(Advertentie)