UNIS Flyers hoopt nog op ijshockeyseizoen

19 aug 2020 - 18:21

Komt er nu wel of geen ijshockeyseizoen? Het is een lastige afweging. Voorzitter Henk Hoekstra van UNIS Flyers hoopt nog wel met een competitie te starten. "We willen beginnen met de BeNeLeague op 1 december, als aan alle voorwaarden kan worden voldaan. Dat wordt in de loop van volgende week besproken. We hopen nog ruimte te houden om met een Nederlandse beker te eindigen. Halverwege september moet er echt duidelijkheid zijn."

UNIS Flyers hopet noch op iishockeyseizoen

De kans zit er dus in dat de competitie nog wel komt. De bekercompetitie zou anders in oktober zijn, maar verschuift nu naar december. "We hebben deze week overleg gehad met de clubs en bonden. De intentie is uitgesproken om toch te proberen om op 1 december te beginnen. Dat is later dan anders. Maar wij willen het binnen de mogelijkheden op een redelijke manier doen, op een goed niveau. Het moet kwalitatief acceptabel zijn, geen uitgekleed gebeuren."

Het is en blijft lastig, zegt Hoekstra, "In al die jaren dat ik in de sport zit, heb ik dit nog nooit meegemaakt. Het ijshockey moet overeind blijven, maar dat moet ook op een goede manier kunnen. En het moet financieel haalbaar zijn, alles moeten worden doorgerekend. Dat kan de sport ook treffen. We hopen het niet."

(Advertentie)
(Advertentie)