Onrust in Oosternijkerk na coronabesmetting bij medewerker sporttoernooi

18 aug 2020 - 06:48

Er is veel onrust ontstaan in Oosternijkerk nadat er vorige corona werd vastgesteld bij een medewerkster van VV Ropta Boys. De vrouw was op zaterdag 8 augustus aan het werk op een sporttoernooi op het complex van de voetbalclub. Het toernooi had zo'n 50 deelnemers en trok ook 75 bezoekers.

Berjocht op de foardoar fan it doarpshûs yn Easternijtsjerk - Foto: Omrop Fryslân, René Koster

Toen in de loop van de week na de wedstrijd bij de kantinemedewerkster het coronavirus werd vastgesteld, is er onmiddellijk actie ondernomen. Alle activiteiten van Ropta Boys werden stilgelegd, waaronder een reeks voetbalclinics voor de jeugd. Verder zijn dorpshuis De Terp het en jeugdhonk gesloten en hebben ook de kaatsverenigingen van Nes en Niawier alles 14 dagen op slot gezet.

Een aantal mensen met wie de betrokken medewerkster het meeste contact had, is in quarantaine gegaan en meerdere mensen zijn een test ondergaan. Naar aanleiding daarvan zijn er nog geen nieuwe besmettingen vastgesteld.

Jan Age Wijma, foarsitter fan VV Ropta Boys - Foto: Omrop Fryslân, René Koster

De schrik zit er echter goed in, vertelt voorzitter Jan Age Wijma van VV Ropta Boys. "Wij krijgen veel telefoontjes van mensen die erbij waren en die zich zorgen maken. De vereniging had bij het toernooi allerlei maatregelen genomen om besmettingen te voorkomen. Bovendien moesten alle bezoekers zich registreren met naam en telefoonnummer voor een eventueel contactonderzoek."

De besmette kantinemedewerkster en de mensen die in quarantaine moesten, maken het goed, volgens Wijma. "Ze hebben amper of geen klachten, dus dat lijkt goed. En als dat zo blijft, hopen we volgende week maandag weer met alles los te gaan!"

Verslaggever René Koster praat met voorzitter Jan Age Wijma van VV Ropta Boys

(Advertentie)
(Advertentie)