Leerlingen Magister Alvinus twee weken na Terschelling-bezoek pas weer welkom op school

14 aug 2020 - 15:50

Leerlingen van scholengemeenschap Magister Alvinus in Sneek die de afgelopen twee weken op camping Appelhof op Terschelling zijn geweest, mogen voorlopig niet op school komen. Er moet twee weken zitten tussen hun laatste dag op Terschelling en de eerste dag op school. Dat heeft de school besloten na overleg met de GGD.

Foto: Omrop Fryslân

Het is echter een eigen besluit van de school, zegt rector-bestuurder Sixtus Haverkamp van Magister Alvinus. "We kregen vragen van ouders, die wisten dat leerlingen van onze school op Appelhof waren, of wij daarover hadden nagedacht. Het leek ons verstandig om leerlingen die daar zijn geweest toch even in quarantaine te laten. Daarin hebben we overleg gehad met de GGD, maar het was ons eigen besluit."

De leerlingen kunnen afspraken maken over het online volgen van de lessen. Ze moeten ook een afspraak maken over het ophalen van hun boeken. Ze mogen de school niet in, ze krijgen hun boeken bij de ingang van de school.

Op camping Appelhof werd afgelopen week corona vastgesteld. Het ging om twee jongeren uit Noord-Holland. Toen ze weer thuis waren, kwamen ze erachter dat ze het virus hadden. Er werd een testlocatie opgezet op het eiland. In totaal zijn er nu negen coronabesmettingen aan het licht gekomen op Terschelling.

Rector-bestuurder Sixtus Haverkamp van Magister Alvinus

(Advertentie)
(Advertentie)