Freedsmerk: "Verplichte quarantaine? Wie zal mij potverdorie vastzetten?"

14 aug 2020 - 13:15

"Verplichte quarantaine? Wie zal mij als wâldman potverdorie vastzetten?!", dat was één van de reacties op de Leeuwarder vrijdagmarkt op de mogelijke quarantaineplicht. Maar er kwam wel een nuancering bij. "Dat zegt mijn gevoel, maar ja, die andere kant is er ook..." Die worsteling kwam vaker terug. Er is begrip voor om strenger toe te kijken op quarantaine, maar van de handhaving zien de meesten niet veel terechtkomen.

Foto: Omrop Fryslân, René Koster

"Moet de politie er dan achteraan? Die hebben wel wat anders te doen. Nee, dat wordt hem niet." Er werd ook nog verwezen naar hoe dat in de bijbel beschreven staat. "Als er mensen ziek waren, moesten ze het ook buiten de gemeenschap houden om te voorkomen dat anderen besmet raken."

Er werden ook voorbeelden genoemd waar het regelmatig misgaat: De Prinsentuin en Terschelling, daar trekken ze zich er niet veel van aan. Met name een man in een scootmobiel maakt zich daar erg zorgen over. "Geef se mar in beste dou fan 7.000 euro at se har der niet an houwe, dan leare se it wel af!", adviseerde een echte Leeuwarder vrouw nog.

Verslaggever Rene Koster op de vrijdagmarkt

(Advertentie)
(Advertentie)