KNVB heeft nog geen zorgen over competitiestart, VV Anjum sluit kantine

Omdat het aantal coronabesmettingen in Noardeast-Fryslân oploopt, sluiten veel voetbaclubs hun deuren. De clubs kunnen deze beslissingen zelf nemen. De KNVB volgt deze ontwikkelingen, maar de bond maakt zich voorlopig nog geen zorgen over de start van de competitie, zegt Jaap Paulsen van de KNVB.
Voetbalveld © Omrop Fryslân, Joris Kalma
"We hopen dat alles achter de rug is tegen de tijd dat we echt gaan beginnen. Er is ook ruimte om wedstrijden in te halen, met name in juni. Dus het is veel te vroeg om te zeggen dat we in de problemen komen hierdoor", zegt Paulsen.
De KNVB is dan ook niet direct geschrokken van het nieuws uit Noardeast-Fryslân. "Maar wij vinden het wel bijzonder vervelend. Zeker voor alle betrokkenen. Het is natuurlijk niet geheel onverwacht. Het kabinet had al gezegd: er zullen verschillende brandhaarden komen lokaal en er zal dan ook lokaal ingegrepen moeten worden. Dat dat her en der in Nederland kan voorkomen, daar houden wij wel rekening mee", zegt Paulsen.
Jaap Paulsen van de KNVB

VV Anjum

Bij VV Anjum hebben ze vanwege de coronabesmettingen in de regio besloten de kantine voorlopig niet open te doen, de trainingen gaan nog wel gewoon door. "Wij hebben daar toe besloten omdat uiteindelijk alle testen die bij ons in de regio zijn uitgevoerd en bij ons in het dorp zelf, negatief bleken te zijn", zegt voorzitter Nico Dijkstra. "Maar we willen niet faciliteren dat mensen bij ons op het sportpark bij elkaar komen in de kantine. Maar de trainingen laten we in elk geval tot het echt niet meer kan doorgaan."
De spelers van de club staan achter dit besluit. "We hebben ook contact gehad met de technische staf van het eerste en het tweede. Die zeggen eigenlijk precies hetzelfde, op dit moment is het nog rustig dus gaan we gewoon door", aldus Dijkstra. Een noodscenario ligt echter al wel klaar. "Mocht er reden toe zijn, dan zullen wij niet schromen om in te grijpen en alles stil te leggen."
Voorzitter Nico Dijkstra van VV Anjum