Nyck de Vries pakt z'n eerste podiumplaats in slotrace Formule E

13 aug 2020 - 21:39

Autocoureur Nyck de Vries uit Sneek heeft voor het eerst het podium gehaald in een Formule E-race. In de laatste race van het seizoen, donderdag in Berlijn, eindigde hij als tweede, achter stalgenoot Stoffel Vandoorne uit België.

Nyck de Vries yn de Formule E - Foto: ANP

De Vries was tevreden over zijn resultaat in de kwalificatie, waarin hij als vierde was geëindigd. Vandoorne pakte de eerste poleposition voor het team Mercedec-Benz EQ. In de race won De Vries al snel een plek, door René Rast te passeren. Het was vervolgens stuivertjewisselen tussen De Vries en Rast voor P3 en P4, maar de Fries trok aan het langste eind.

Toen opende hij de jacht op Sébastien Buemi, die tweede lag. Ook dat ging vlot. Hij moest z'n plek nog even inleveren, maar kort voor het eind van de race haalde hij Buemi opnieuw in. "Die actie was perfect", zei De Vries. "Ik zat al vaak dicht bij het podium en dan is het bijzonder bevredigend dat het in de laatste race nog lukt." De Vries kwam achter Vandoorne als tweede over de finish.

Het is de eerste podiumplaats voor De Vries in de Formule E. Hij maakte dit jaar de overstap van de Formule 2. Door zijn goede resultaat van donderdag klimt De Vries ook nog in het klassement. Hij eindigt daarin als elfde, met zestig punten.

Voor de coronacrisis waren er vijf races verreden in de Formule E. Op het oude Tempelhof-vliegveld in Berlijn werd de afgelopen twee weken het seizoen afgemaakt. De coureurs kwamen zes keer in actie op hetzelfde terrein, al waren dat wel verschillende parcoursen.

(Advertentie)
(Advertentie)