Douwe Gerlof Heeringa begint waddenherberg in Westhoek

10 aug 2020 - 16:06

'Fries om utens' Douwe Gerlof Heeringa, hij woont in België, komt terug naar Fryslân voor een nieuwe uitdaging. In het eerdere restaurant Gaya Indonesia in Westhoek op het Bildt begint hij een waddenherberg: De Friezinn.

Foto: Douwe Gerlof Heeringa

"Ik had het pand al een paar jaar op het oog en vorige week vrijdag heb ik de sleutel gekregen", vertelt Douwe Gerlof Heeringa. Hij wil er een waddenherberg van maken. "Het is een heel avontuur, ik ben avontuurlijk ingesteld. Je moet je hart volgen. Ik ben dit jaar 40 geworden en ik heb veel plekken op de wereld gezien en inspiratie in de horeca opgedaan, ook op plekken dichtbij de natuur. Westhoek is ook zo'n plek waar mensen uitwaaien en wandelen en langskomen voor koffie, een hapje en dan met anderen het leven doornemen. Zo moet het leven zijn."

Gezond, biologisch en lokaal

Hij doet de herberg met zijn zusje, ze heeft een foodcaravan en veel ervaring in de horeca. Op termijn moeten gasten er ook kunnen slapen. "Voor het eten wil ik me richten op wat op Het Bildt van zee en land komt. Dus de groente van het seizoen, gezond, biologisch en lokaal."

Herbergier

Ze zijn nu druk aan het slopen. "Er zijn ook enthousiaste mensen die willen helpen. We liggen zelfs voor op schema. Medio oktober willen we opengaan. Ze noemen me nu al de herbergier van de Westhoek." Met pijn in zijn hart gaat hij België verlaten, "vrienden zullen me missen en andersom ook."

Douwe Gerlof Heeringa

(Advertentie)
(Advertentie)