Geen winnaar in Friese strijd in Belgische voetbalcompetitie

09 aug 2020 - 21:31

De strijd tussen Leeuwarder Lucas Bijker en Sneker Michel Vlap in de Belgische voetbalcompetitie heeft geen winnaar opgeleverd. KV Mechelen - Anderlecht, de clubs van respectievelijk Bijker en Vlap, eindigde zondag in 2-2. De twee Friezen speelden de hele wedstrijd.

Foto: Orange Pictures

Het was de eerste wedstrijd voor beide clubs in het nieuwe seizoen. Het duel werd gespeeld in een leeg stadion. Het was een week geleden nog twijfelachtig of de wedstrijd door zou gaan, omdat Mechelen in de provincie Antwerpen ligt, een gebied met veel coronabesmettingen. De regering gaf deze week goedkeuring voor de strijd tussen Bijker (eerder speler van Cambuur en Heerenveen) en Vlap (ook oud-Heerenveen).

Jérémy Doku opende de score in het voordeel van Anderlecht na een kwartier spelen in de tweede helft. Nadat Bijker en ploeggenoot Rocky Bushiri samen een eigen goal maakten, leek Anderlecht de drie punten binnen te hebben. Door goals van Igor de Camargo en Jordi Vanlerberghe in de laatste tien minuten kwam de thuisclub toch nog op gelijke hoogte.

Diep in blessuretijd was Michel Vlap nog heel dicht bij de overwinning voor de uitploeg. Zijn schot werd met een uiterste inspanning tot corner verwerkt door doelman Gaetan Coucke. En dus moesten de beide Friezen het doen met een punt.

(Advertentie)
(Advertentie)