Toerisme op Vlieland bezig met inhaalslag

08 aug 2020 - 17:04

Het toerisme op de Waddeneilanden is bezig met een inhaalmanoeuvre. Hotels, vakantiehuisjes en appartementen zitten bijna allemaal vol. De VVV op Vlieland had het eerder dit jaar druk met annuleringen, en nu met nieuwe boekingen. "Je kunt geen overmachtig meer krijgen. Alleen op camping Stortemelk is nog ruimte. Vanwege de coronamaatregelen worden er veel minder kampeerders toegelaten," zegt Annie Beiboer van de VVV.

Drokte op Flylan

"Verder valt op dat er veel nieuwe gasten zijn die Vlieland voor het eerst bezoeken omdat ze niet naar het buitenland kunnen vanwege de corona. We hopen dat die toeristen volgend jaar weer terugkomen," zegt Beiboer.

Rederij Doeksen brengt deze dagen duizenden toeristen naar Terschelling en Vlieland. Het mooie weer trekt veel mensen naar de eilanden. Toch maakt de drukte het slechte voorseizoen nog niet goed. "We hebben een slecht voorseizoen gehad. We halen dat niet meer in, het wordt een slecht jaar. Toch zijn we nu blij met het mooie weer. Dat maakt nog een beetje goed," zegt directeur Paul Melles fan Doeksen. Zo is de maand juli vergelijkbaar met vorig jaar.

Toeristen controleren

Terwijl in de rest van Nederland het aantal coronabesmettingen toeneemt, is Vlieland nog steeds vrij van het virus. Iedere week worden zo'n 20 toeristen met klachten gecontroleerd door de huisarts, maar de testen zijn tot nu toe negatief. Dat kan echter snel veranderen, want de 6.000 toeristen op Vlieland komen overal vandaan, zegt burgemeester Tineke Schokker. "We houden er rekening mee dat het hier ook komt. Dat is spannend." Er liggen diverse scenario's klaar voor een eventuele uitbraak.

(Advertentie)
(Advertentie)