Fernández tekent contract van drie jaar bij SC Heerenveen

Joaquín Fernández tekent een contract tot en met 2023 bij Sportclub Heerenveen. De Friese club heeft de Uruguayaanse verdediger donderdag gepresenteerd. Hij maakt de overstap van RA River Plate uit Montevideo. Fernández traint donderdag direct mee.
Verdediger Joaquín Fernández:
Joaquin Fernández
Fernández (21) is een linker centrale verdediger. Hij heeft twee wedstrijden gespeeld voor Uruguay onder 20. Hij heeft niet alleen een Uruguayaans, maar ook een Italiaans paspoort. Dat is voordelig voor Heerenveen, want spelers van buiten de EU moeten een hoger salaris hebben.
Joaquín Fernández © Martin de Jong Fotografie
"Het is voor mij een droom die uitkomt. Dit is de belangrijkste dag van mijn leven." Fernandez is nog steeds blij met z'n nieuwe club. Hij kent Heerenveen van hun goede jeugdopleiding en weet dat ze jonge spelers graag beter maken. "Ik ben zelf een technische voetballer, maar ook wel hard. Voetballers uit Uruzgan staan er wel om bekend dat ze hard zijn en zelfs een tikkeltje gemeen."
Technisch manager Gerry Hamstra:
Gerry Hamstra
"Iedereen weet dat we op zoek waren naar een linker centrale verdediger", zegt technisch manager Gerry Hamstra van Heerenveen. "Via ons netwerk zijn we bij Joaquin terechtgekomen. Hij is een sterke en voetballende verdediger die over de juiste agressie beschikt. We zijn blij dat hij ervoor gekozen heeft om bij ons zijn Europese avontuur aan te gaan."
Heerenveen zoekt nu nog een centrale verdediger, een doelman, een aanvallende middenvelder en een spits.
Joaquín Fernández en Gerry Hamstra © Omrop Fryslân, Roelof de Vries