Cambuur weer onder vergrootglas: "Kregen complimenten van de autoriteiten"

02 aug 2020 - 07:53

Voor het eerst zaten er meer dan duizend fans bij de oefenwedstrijd van SC Cambuur tegen PEC Zwolle. Vanaf 1 augustus zijn de regels versoepeld, waardoor meer mensen mochten komen, wel met anderhalve meter afstand uiteraard. Volgens algemeen directeur Ard de Graaf van Cambuur is dat goed gegaan: "Ik had geen extra spanning, maar ben wel blij dat het zo verlopen is."

Ard oer CAMPEC

In juli was Cambuur tegen ONS Sneek de eerste betaalde voetbalclub die weer een wedstrijd speelde. Toen bracht het al veel werk met zich mee, maar dat was nu nog veel extremer. "Er zijn flinke draaiboeken voor zo'n oefenwedstrijd, die hebben we normaal niet. De organisatie is de hele week druk geweest", zegt De Graaf, die zag dat zijn club ook zaterdag weer onder een vergrootglas lag. "Ja, dat merk je wel. We hebben wel verantwoording af te leggen. De gemeente kijkt mee, de politie kijkt mee, de GGD kijkt mee. Dus je moet niet zomaar wat doen. We kregen van de autoriteiten de complimenten", concludeert de directeur tevreden.

In fuotbalwedstriid sjen yn de oardel meter-tiid. - Foto: Orange Pictures

Voor het eerst dit seizoen waren alle vier de tribunes weer open voor publiek. Er mochten maximaal 2.000 mensen naar binnen, maar die zaten er niet. Volgens De Graaf waren er ruim duizend mensen binnen. "Dat was prima, dan kun je kijken hoe de looplijnen zijn. Hoe mensen binnenkomen, vertrekken en naar het toilet gaan."

Over twee weken oefent Cambuur weer thuis, dan hoopt De Graaf op meer toeschouwers. "Ik hoop dat we de volgende keer wel weer kunnen opschalen. Wat mij betreft is het een geslaagde middag geweest, dus ik ben best tevreden."

Niet iedereen naar binnen

Voor de start van de competitie, op vrijdag 28 augustus thuis tegen NEC, hoopt Cambuur dat een derde van het stadion kan worden gevuld. Dat zou betekenen dat er tussen de 3.000 en 3.500 mensen kunnen zitten. Omdat er nu al meer dan 5.000 seizoenkaarten zijn verkocht, betekent het wel dat niet iedereen naar binnen kan.

De club hoopt dat familie, vrienden en bekenden samen naar binnen kunnen en dat ze niet bijvoorbeeld op alfabet kiezen. Dat moet de komende weken duidelijk worden. En ook of het lukt met die 3.000 tot 3.500 mensen. "Dan moet het de komende tijd wel goed verlopen", waarschuwt De Graaf.

(Advertentie)
(Advertentie)