Traditionele kermis Sneekweek gaat door, exploitanten "vol gas naar Sneek"

31 jul 2020 - 22:16

Geen Sneekweek dit jaar, maar de traditionele kermis op het Martiniplein die erbij hoort, gaat wel door. Vanzelfsprekend wel met allerlei maatregelen, net als bij andere evenementen. Voor de exploitanten is het goed nieuws, want een groot deel van het kermisseizoen gaat niet door.

Tradisjonele merke Snitswike giet troch, eksploitanten "vol gas naar Sneek"

Edwin Vader heeft zijn attracties meegenomen van Bergen op Zoom naar Sneek en is er heel blij mee dat hij weer aan de slag kan. "Sneek is een prachtig stadje, we voelen ons hier altijd welkom en er is hier altijd een leuke opgewekte sfeer."

De kermis is dit jaar natuurlijk wel anders dan anders vanwege de coronamaatregelen. "De kermis is veel ruimer opgesteld en er zijn minder attracties", legt Vader uit. Verder is er een centrale in- en uitgang, zijn er looproutes en staan er overal desinfectiepunten. "Dat alles maakt het mogelijk dat de mensen veilig kermis kunnen vieren in Sneek en daar zijn we de gemeente heel erg dankbaar voor", zegt Vader.

Foto: Omrop Fryslân, Onno Falkena

Kermisexploitant Edwin Vader

Volgens Vader is het niet zo dat de gemeente kermisexploitanten moest teleurstellen vanwege de beperktere ruimte. Een aantal collega's was al uitgeweken naar het buitenland en anderen zagen het niet zitten om voor een paar keer aan de slag te gaan. "Ik had het geluk dat ik er drie, vier achter elkaar kon doen. Dus ik heb wel de stoute schoenen aangetrokken en de motoren gestart. Vol gas naar Sneek!"

De kermis op het Martiniplein duurt tot en met donderdag 6 augustus.

(Advertentie)
(Advertentie)