Speeltuin De Westereen gesloten na vernielingen, maar nu toch weer open

31 jul 2020 - 09:00

Ze waren er helemaal klaar mee in De Westereen: meerdere keren werden er spullen vernield in de speeltuin in het dorp. Het bestuur besloot die daarom te sluiten, maar daar kwam zo veel protest tegen, dat de speeltuin weer opengaat. "We hadden niet gedacht dat er zo veel reacties zouden komen, maar blijkbaar doet het mensen toch meer dan we dachten", vertelt voorzitter Anneke Prins.

Foto: Facebook Belevingstuin De Hege Seis

'Belevingstuin De Hege Seis' werd vier jaar geleden opgericht door een groepje Westereners. Prins: "Ik moet zeggen dat er wel echt iets unieks staat in deze regio. Zulke speeltuinen zijn er niet veel. Het kost veel tijd en energie en dan wordt het gewoon afgebroken. Dat vind ik zonde."

Er werden meerdere keren vernielingen aangebracht. Zo werden er bloembakken geleegd of netten stukgemaakt. Prins: "De laatste keer was er een muziektoestel vernield. Daar waren rubberen onderdelen af gesneden. Dat was voor ons de druppel. Dat ging zo mal dat wij dachten: nu zijn we er klaar mee, we gooien 'm dicht."

Maatregelen

Er stond al een hek van zo'n twee meter hoog rondom de speeltuin. Iedere avond ging dat op slot en 's ochtends weer open. "Camera's ophangen, mag niet vanwege privacy. Meer maatregelen dan we nu al hebben genomen, kan niet. Dus wat moet je dan? Je straft de goeden met het kwaad", vertelt Prins.

Foto: Facebook Belevingstuin De Hege Seis

Het is niet bekend wie de daders zijn. Prins hoopt mensen in de buurt of ouders van kinderen die in de speeltuin spelen te kunnen bewegen om mee te helpen: "We hebben eerder een oproep gedaan op Facebook voor hulp, maar toen kwamen er geen reacties. Maar nu zijn er zo veel reacties, ik denk dat het wel effect heeft gehad. We zijn erg blij met de aandacht die ervoor is gekomen en hoop dat mensen misschien iets voor de speeltuin willen betekenen."

Anneke Prins, voorzitter van de speeltuin

(Advertentie)
(Advertentie)