Strandverkiezing: Ameland heeft het schoonste strand

30 jul 2020 - 17:43

Van alle Nederlandse stranden is het strand van Ameland het schoonst. Dat is de uitkomst van de strandverkiezing die jaarlijks wordt gehouden door Strand Nederland en Stichting Nederland Schoon. Acht inspecteurs hebben 36 locaties van Zeeland tot de Waddeneilanden onderzocht. En daar kwam Ameland als beste uit.

Foto: Shutterstock.com (T.W. van Urk)

De jury heeft sinds de star van de inspecties voor het eerst een 10 uitgedeeld. "Op Ameland klopte alles dit jaar: van paviljoen tot parkeerplaats en van de vloedlijn tot de verre omtrek van de opgangen. Een ontzettend knappe gezamenlijke prestatie van gemeente, ondernemers, bewoners en bezoekers." Daarnaast heeft Ameland ook het meest duurzame paviljoen: Strandpaviljoen Sjoerd in Nes.

"We kijken bij de parkeerplaatsen en fietsenstallingen, we lopen via de opgangen het strand op, kijken bij een paviljoen en verder langs de vloedlijn en op het strand. De Zeeuwen hadden jaren het schoonste strand, dus het is wel leuk dat Ameland het nu heeft," zegt Henk Kleim Teeselink van de jury.

Volgens de gemeente Ameland zijn er veel vrijwilligers bezig om het strand schoon te houden. De gemeente noemt als voorbeelden de schoonmaakacties van Juttersvereniging Ameland en van Jeugdherberg Stayokay.

Henk Kleim Teeselink van de jury

Trefwoorden: 
Ameland Strand Nederland
(Advertentie)
(Advertentie)