Dalstra heeft het moeilijk: gevels reinigen in plaats van rijden in de touringcar

30 jul 2020 - 17:19

Het is een vreemd gevoel voor de chauffeurs van Dalstra Reizen. Normaal rijden ze in het zomerseizoen door heel Europa in de touringcars. Maar nu staan ze op een ladder gevels te reinigen. "Op dit moment is het een lastige zaak. We hebben nog niet veel mogelijkheden om te reizen door Europa. Er rijden op dit moment twee bussen in Duitsland, anders rijden er in deze tijd een stuk of 16 door heel Europa," zegt directeur Jan Dalstra.

Foto: Omrop Fryslan, Hayo Bootsma

"Als je maar twee bussen in Europa hebt tijden, dan zitten er ook een stuk of 20 chauffeurs thuis. Wij willen toch graag een beetje in gesprek met elkaar. We zeiden: we kunnen wel wat opknappen om de deur heen, maar dat is eigenlijk meer om de tijd te verdrijven dan dat het mooi is. De chauffeurs zelf willen ook graag rijden," zegt Dalstra.

Seizoen verloren

Er zijn ook veel minder gasten in de bus. "Normaal kunnen er een stuk of 32 mee, nu maar een stuk of 16. Dus dat levert niets op. Ons seizoen is compleet verloren. Dus we wachten wel op steun. We houden ons goed aan de maatregelen voor hygiëne, er wordt goed schoongemaakt en de chauffeurs hebben daar extra materiaal voor mee. De mensen moeten een mondkapje op en kunnen hun handen met handgel wassen. En ze moeten een gezondheidsverklaring inleveren. Dan kunnen we op reis."

Directeur Johan Dalstra

(Advertentie)
(Advertentie)