Helmholt verstevigt koppositie met fierljepwinst in Winsum

28 jul 2020 - 22:22

Fierljepper Bart Helmholt heeft zijn koppositie in de tweede klasse verder uitgebouwd. Op de schans in Winsum sprong Helmholt een afstand van 20.14 meter en daarmee was hij drie-en-een-halve meter verder dan de nummer twee, Jasper Henstra uit Grijpskerk. Op de derde plaats eindigde Tsjebbe Galema uit Bolsward.

De winnende sprong van Bart Helmholt:

Sprong Helmholt yn Winsum

Het is voor Helmholt zijn derde overwinning in vier wedstrijden. Daarmee lijkt een rentree in de eerste klasse niet lang meer op zich te wachten. Oane Galama en Age Hulder stelden teleur, zij konden geen afstand neerzetten.

Dit weekend is in Buitenpost de vijfde wedstrijd van het seizoen. Daarna volgt promotie en degradatie: de beste acht senioren komen in de topklasse.

De reactie van Bart Helmholt:

Bart Helmholt

Bij de vrouwen won dinsdagavond Maureen Poiesz uit Sneek, die dit jaar na enkele jaren afwezigheid ook haar rentree maakt. Zij kwam tot een afstand van 14.40 meter. Tessa Kramer (13.62) en Anna Kramer (13.29) uit It Heidenskip maakten het podium compleet.

De dagtitel bij de junioren ging naar Hindrik Westra uit Burgum met 16.20 meter, een persoonlijk record. Bij de jongens won Wisse Broekstra uit Tzummarum met een sprong van 17.18 meter. De winst bij de meisjes was voor Iris Wijbenga uit Heeg met 12.38 meter, eveneens een PR.

Bart Helmholt - Foto: Martin de Jong
(Advertentie)
(Advertentie)