Stokersverlaatbrug bij Appelscha is weer gerepareerd

28 jul 2020 - 16:26

Na een dag hard werken kunnen bootjesmensen weer door de Stokersverlaatbrug bij Appelscha. De brug, die twee maanden geleden nog volledig werd vernieuwd, raakte maandag beschadigd door een vrachtwagen. Dat zorgde ervoor dat de brug niet meer open kon.

Brege Appelskea wer iepen

Johan Duursma van provincie Fryslân vertelt dat het mankement zo snel mogelijk is aangepakt. "Het is een snelle actie geweest. Er was een vrachtwagen met de bak omhoog tegen de bovenbouw aangereden, daardoor waren er vijf bouten geknapt. Maar door een snelle actie is het weer gerepareerd, men kan er straks weer door. We zijn om 9.00 uur 's ochtends begonnen. We hebben eerst de bovenbouw gecontroleerd op schade, maar dat bleek niet het geval. Daarna keken we beneden en bleek het enkel te gaan om de vijf bouten." De brug is snel gerepareerd.

Geïnformeerd

Duursma zegt dat dergelijke reparaties ook snel moeten worden uitgevoerd. "We hebben er niets aan dat mensen hier met bootjes staan te wachten. Of dat het verkeer onnodig blijft staan. We hebben goed gecommuniceerd met de meldkamer en bewoners dat de brug even niet bruikbaar was. Ook de bootjesmensen hebben we geïnformeerd, evenals de sluizen verderop zodat we geen opstoppingen krijgen."

Foto: Omrop Fryslân, René Koster

Johan Duursma van provincie Fryslân

"Appelscha is best leuk"

Vakantieganger Peter van Koppen lag met zijn boot bij de brug. "Als je haast hebt, moet je de Turfroute niet gaan varen. Het was echt prima hier. We hadden geen water meer, maar van een meneer hier kregen we weer een volle watertank. We hebben in een restaurant gegeten en fietsen gehuurd. Appelscha is best leuk. Veel mooier dan ik ooit gedacht had, dus dat is prima," zegt hij.

Vakantieganger Peter van Koppen

(Advertentie)
(Advertentie)