Enkele honderden mensen verwacht bij protest tegen coronamaatregelen in Leeuwarden

26 jul 2020 - 11:32

Martin Mourik, organisator van de demonstratie tegen de coronamaatregelen die zondagmiddag gepland staat in Leeuwarden, verwacht dat er aan paar honderd mensen komen protesteren. De aankondiging voor het protest 'Samen terug naar normaal' is veel gedeeld, zegt hij. Volgens Mourik is het de eerste demonstratie in Nederland tegen vrijheidsbeperkende maatregelen waarbij er ook sprekers zijn.

It protest yn Amersfoort - Foto: ANP

De demonstratie gaat om 14.00 uur van start bij de Oldehove in Leeuwarden. Daarna gaat er een mars, een zogenaamde vrijheidstocht, door de binnenstad.

De demonstratie zou nodig zijn, omdat de tijdelijke noodmaatregelen nu geen wetenschappelijke basis meer hebben en ook geen effect hebben, zo wordt geschreven in de aankondiging van de demonstratie.

Volgens de organisatoren hebben de maatregelen fatale gevolgen voor het welzijn, de gezondheid, de economie en de democratie. Ze willen terug naar het normale leven, met vrijheid om te kiezen en zonder angst voor het coronavirus.

Voor Mourik is het ook spannend. Hij heeft geen enkele ervaring met het organiseren van demonstraties en is al blij dat het podium en de geluidsinstallatie straks goed staan. "Dan ben ik al tevreden", zo zegt hij.

(Advertentie)
(Advertentie)