Longarts Wouter van Geffen: "Wij hopen op het beste scenario, maar plannen voor het ergste"

26 jul 2020 - 14:00

Longarts Wouter van Geffen uit Leeuwarden werd door aantal media-optredens in de coronacrisis bijna een Bekende Nederlander. Hij is verbonden aan de afdeling oncologie van het MCL en houdt zich voornamelijk bezig met longkankerpatiënten. Zondag was hij te gast bij het radioprogramma Buro de Vries.

Foto: Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust

Hij heeft zijn opleiding in Groningen gedaan, werkte voor zijn promotie onder meer in het Royal Hospital in Londen. Voor een onderzoek naar de 'longaanval' won hij een internationale prijs. Naast zijn werk als medisch specialist, is Van Geffen als onderzoeker verbonden aan het UMCG. Hij doet daar wetenschappelijk onderzoek naar de kwaliteit van leven en de behandeling van kanker.

Coronavlogs

Van Geffen werd echter voornamelijk bekend vanwege zijn 'coronavlogs' voor het bekende televisieprogramma Frontberichten. Daarin hielden mensen in verschillende zorgberoepen zelf een videodagboek bij. Het gaf een indringend beeld van wat de coronacrisis in de praktijk betekende en welke dilemma's de zorgmedewerkers voor de kiezen kregen.

Wie is Wouter van Geffen als persoon?

Hoe kijkt hij zelf terug op die hectische periode? Waar liep hij tegenaan en wat hebben hij en zijn collega's hiervan geleerd, en zijn we écht klaar voor een tweede golf? Maar ook: hoe was het om bijna een soort BN'er te worden door dat programma Frontberichten en andere media-optredens? Verder aandacht voor Van Geffen als persoon: waarom koos hij voor Fryslân en het MCL? Wie hebben hem eigenlijk geïnspireerd en welke muziek luistert hij graag?

Wouter van Geffen was zondagmiddag zomergast in het radioprogramma Buro de Vries. Luister hieronder het volledige interview met hem terug:

Longarts Wouter van Geffen in Buro de Vries

(Advertentie)
(Advertentie)