Corona Cinema in Dokkumer Bonifatiuskapel houdt try-out: "Het is natuurlijk enorm spannend"

25 jul 2020 - 08:21

Strakke gezichten bij de Bonifatiuskapel in Dokkum dit weekend. Voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus zijn er weer tentoonstellingen. Het hele weekend zit vol met voorstellingen over Bonifatius de Musical en films voor kinderen. De organisatie houdt een try-out om te kijken of ze aan alle maatregelen kunnen voldoen.

Foto: Omrop Fryslân, Willem Vermeltfoort

"Dat is natuurlijk best wel spannend", zegt organisator Cees van Staalduinen. "Maar als het lukt, komen er ook meer voorstellingen."

De kapel is volledig coronaproof ingericht. De vrijwilligers hebben mondkapjes op en de bankjes staan op 1,5 meter van elkaar. "Ook moesten we een andere looproute maken", zegt organisator Peter Sauermann. "We hebben nu maar 45 bezoekers die een kaartje halen en dus zijn er bijna meer vrijwilligers dan bezoekers", lacht Peter, terwijl hij naar voren loopt.

In het midden van de ovale kapel hangt een groot scherm. Daarop was vrijdagavond de filmreprise van Bonifatius de Musical te zien, waar onder meer Syb van der Ploeg in speelde. Dat theaterstuk werd in 2012 live in de kapel opgevoerd. Met een paar vriendelijke woorden heet Peter alle mensen welkom. "Maar ik vraag jullie ook om afstand te houden", sluit hij zijn woordje af.

Foto: Omrop Fryslân, Willem Vermeltfoort

Met veel geluid begint de film. Een toeschouwer kijkt verschrikt op. "Dit was luider dan ik dacht", lacht Eimert Smits. "Ik vind het mooi dat ik nu weer naar de film kan. Die maatregelen maken mij dan niet zo veel uit. Het liefst heb je natuurlijk de hele kapel vol. Dat is wel wat fijner, maar om te beginnen, is dit ook mooi."

Ook Van Staalduinen geniet volop. "Deze try-out bevalt ons goed. Dus ik denk dat er weer meer films kunnen draaien. Het aantal bezoekers viel nog wel een beetje tegen, maar wij hopen dat de mensen weer komen. Het is ook wel even wennen, al die vrijwilligers met mondkapjes en de looproutes waar je je aan moet houden. Maar als dat went, werkt het voor onze mensen ook wat beter."

Verslaggever Willem Vermeltfoort bij de try-out van Corona Cinema

(Advertentie)
(Advertentie)