Operaasje Fryske Flagge: Mark Heida woont op Curaçao

22 jul 2020 - 21:54

Van alle landen op aarde is er een emoji van de vlag, maar niet van de Friese vlag. Om daar verandering in te brengen, heeft Omrop Fryslân de 'Operaasje Fryske Flagge' bedacht. De Friese vlag moet in de lijst van emoji's komen, maar dat lukt ons niet alleen. Daarom kunnen Friezen over de hele wereld sinds zaterdag hun Friese vlag op onze online wereldkaart plaatsen. Wie dat al heeft gedaan, is Mark Heida die op Curaçao woont.

Foto: Mark Heida

Heida komt oorspronkelijk uit Oudeschoot, maar woont nu in totaal zo'n twee jaar op Curaçao. Hij noemt zichzelf inmiddels een Friese Antilliaan en houdt nog altijd van zijn Friese roots. Heida: "Absoluut, dat gaat ook niet meer weg."

Heida werkt bij een resort op het eiland en komt daar veel Friezen tegen. "Er zitten altijd wel Friezen aan de bar. Er komen hier alleen maar Friezen, heel veel. Dat had ik niet gedacht, maar goed."

Het coronavirus heeft ook op Curaçao toegeslagen. Heida is in ie periode naar Nederland gegaan, maar is nu sinds drie weken terug op het Antilliaanse eiland. Hij is blij dat het toerisme weer toeneemt. "We krijgen steeds meer boekingen en volgende week zitten we al weer redelijk vol. Dus het gaat steeds beter."

Fries Mark Heida woont op Curaçao

Met 'Operaasje Fryske Flagge' verzamelt Omrop Fryslân foto's van Friezen over de hele wereld, om zo te laten zien hoe internationaal de Friese vlag is. Het ultieme doel is om voor elkaar te krijgen dat er een Friese vlag-emoji komt.

Meedoen? Stuur je foto in via de Operaasje Fryske Flagge-site. Elke week bellen we op woensdag in ons radioprogramma De middei fan Fryslân met een Fries buiten Fryslân.

(Advertentie)
(Advertentie)