Nederlandse Melkveehouders Vakbond stapt uit stikstofoverleg

22 jul 2020 - 13:14

Terwijl een groep boeren in Bilthoven actie voert, komt de Nederlandse Melkveehouders Vakbond met het besluit om niet meer te overleggen met de minister over de stikstofproblemen. De bond richt zich nu op een kort geding, dat aangespannen is door de stichting Stikstofclaim. Daarmee wil die stichting de onderbouwing van de veevoerregel van de minister opeisen.

It Landbouw Collectief - Foto: ANP

Volgens voorzitter Harm Wiegersma uit Rinsumageest wordt er nu al maanden gesproken zonder resultaat of onderbouwing. "We waren donderdag niet verde rgekomen. Dus we houden de eer aan onszelf."

'Het schiet niet op'

Wiegersma legt uit wat hem dwarszit: "We hebben vorig jaar in het Landbouw Collectief al veel voorstellen gedaan. Daar ging het ministerie niet op in. Het was wel een flinke stkstofreductie. Nu zijn we al vanaf halverwege mei aan het praten. We hebben wel zes, zeven voorstellen gedaan. Maar het schiet niet op. Dus het heeft geen nut meer om verder te praten. De stichting Stikstofclaim is een kort geding aan het voorbereiden, dus wij zeiden: laat hen nu maar."

Harm Wiegersma van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond

(Advertentie)
(Advertentie)