Transportsector blij met trekkerverbod: "Hele goede ontwikkeling"

21 jul 2020 - 17:46

De boerenprotesten hebben de afgelopen tijd voor veel overlast gezorgd op de wegen. Vooral voor sommige ondernemers heeft dat grote gevolgen, zegt Bart van Pagee van Transport en Logistiek Nederland. "Het verschilt heel erg per ondernemer, maar we hebben signalen gehoord van ondernemers waarin de schade tot in de duizenden euro's oploopt", zegt Van Pagee.

Foto: ProNews

Op woensdag staat er weer een protest van Farmers Defence Force op het programma. Daar mogen van de Veiligheidsregio Utrecht echter geen trekkers heen. "Als dat betekent dat er morgen ook minder vrachtwagens stilstaan, dan vinden wij dat een hele goede ontwikkeling", zegt Van Pagee.

Onfatsoenlijk

Van Pagee heeft er wel begrip voor dat de boeren willen demonstreren. "Dat vinden wij ook heel erg belangrijk en dat begrijpen wij ook heel erg goed. Ze worden hard geraakt door de aangekondigde maatregelen. Het recht om te demonstreren is een heel erg mooi en groot recht. Maar dat betekent niet dat je daarbij collega-ondernemers in de weg moet zitten. Bij eerdere protesten gebeurde dat wel en dat vinden wij onfatsoenlijk", zegt Van Pagee.

De woordvoerder doet daarom een oproep. "Betrek collega-ondernemers hier niet in. De demonstraties mogen niet ten koste gaan van de hardwerkende ondernemers", aldus Van Pagee.

Bart van Pagee van Transport en Logistiek Nederland

(Advertentie)
(Advertentie)