Tonnen uit Iepen Mienskipsfûns voor Waddeneilanden

20 jul 2020 - 18:37

Twaalf projecten op de Friese Waddeneilanden krijgen samen in totaal enkele tonnen uit het provinciale 'Iepen Mienskipsfûns'. Het dorpshuis van Schiermonnikoog wil met een verbouwing het gebouw toegankelijker maken. Daarvoor wordt ook de naastgelegen bibliotheek bij het dorpshuis betrokken. Het project kost drie ton en het fonds stelt een bedrag van 75.000 euro beschikbaar

It doarpshûs fan Skiermûntseach - Foto: Google Streetview

Voor Terschelling is in twee gevallen een groter geldbedrag toegekend. Gemeenschapscentrum ET10 op het eiland krijgt 24.500 euro voor een verbouwing en de Jutfabryk een kleine 34.000 euro.

In totaal hebben twaalf heel verschillende projecten met deze tweede editie een bedrag van 587.000 euro gekregen uit het fonds. De andere projecten zijn onder andere:

* een oesterzwamkweek op Schiermonnikoog kan rekenen op een bedrag van 10.000 euro. Voor de verrijking van de kweekbodem wordt koffiedik gebruikt afkomstig van de plaatselijke horeca en de veerboten.

* Waddenlaboratorium Oerol op Terschelling waar kunstenaars, wetenschappers en ontwerpers in gesprek kunnen gaan met Terschellingers en ander publiek over maatschappelijke en ecologische vraagstukken: 9000 euro.

* huisvesting van personeel van camping Stortemelk op Vlieland, die ook geschikt is voor andere doelgroepen. De Stichting Recreatie Belangen Vlieland doet onderzoek naar de mogelijkheden en krijgt daar een bedrag voor van ruim 6300 euro.

* een elektrische strandrolstoel op Ameland: ruim 4700 euro.

* de witte vuurtoren op Schiermonnikoog geschikt maken voor bezichtiging: 4000 euro.

* speelgoeduitleen Schiermonnikoog ook voor sport en spel: een bedag van 3480 euro.

* een literatuurprijs op Schiermonnikoog voor ultrakorte verhalen. Voor de uitreiking van de prijs op het eiland met als speciale gast A. L. Snijders: stelt het Iepen Mienskipsfûns 1568 euro beschikbaar.

(Advertentie)
(Advertentie)