SC Heerenveen hervat trainingen, nieuw keeper wordt deze week gepresenteerd

20 jul 2020 - 17:12

Sportclub Heerenveen bestaat maandag honderd jaar. Op 20 juli 1920 werd de club opgericht. Maandag is tegelijkertijd ook de dag dat de club de trainingen hervat, de data en de tegenstanders van de oefenwedstrijden bekendmaakt en dat er een nieuwe keeper aan zit te komen.

ynternetrepo earste training Hearrenfean

Die nieuwe keeper wordt naar alle waarschijnlijkheid donderdag bekendgemaakt. Het gaat om Erwin Mulder. Hij speelde van 2015 tot 2017 al 77 wedstrijden voor Heerenveen. Toen vertrok Mulder naar Swansea City. Daar speelde hij de afgelopen twee jaar bijna nooit, mede vanwege blessures.

Heerenveen heeft met Jaimy Kroesen eigenlijk maar één keeper. Hij is nog maar 17 jaar en speelde bij de jeugd van Feyenoord en Excelsior.

Jaimy Kroesen

Jan Bekkema's contract is niet verlengd, maar hij doet voorlopig nog wel mee, vooral minuten maken bij de beloften.

Daniel Hoegh trainde maandag ook mee. De Deen houdt zijn conditie op peil bij Heerenveen. Maar volgens technisch manager Gerry Hamstra is het niet de bedoeling dat hij blijft. "Zeg nooit nooit, maar dat is in principe niet de intentie."

Drie posities nog invullen

Heerenveen gaat nu op zoek naar minimaal drie nieuwe spelers: nog een keeper, een linker centrale verdediger en een spits. Hamstra: "Dat is wat we nu willen, maar bel me over vijf minuten weer en het kan heel anders gaan. We willen ook nog wel graag een aanvallende middenvelder, die ook voorin kan spelen, maar die andere drie posities hebben momenteel prioriteit."

Johnny Jansen

Heerenveen traint de komende zes weken in Jubbega. Meestal traint Heerenveen in de voorbereiding in Langezwaag, maar het complex daar wordt verbouwd, waardoor de club nu uit moeten wijken naar Jubbega. Zondag speelt Heerenveen de eerste oefenwedstrijd in die plaats, tussen de eerste selectie en de beloften.

Op zondag 1 augustus zal de eerste wedstrijd gespeeld worden in Breda tegen NAC. Heerenveen zoekt nog één tegenstander, maar heeft het schema verder rond.

Gerry Hamstra

Oefenduels:

  • 1 augustus NAC Breda-Heerenveen;
  • 8 augustus staat nog open;
  • 15 of 16 augustus De Graafschap-Heerenveen;
  • 20 augustus FC Utrecht-Heerenveen;
  • 29 of 30 augustus VFL Osnabrück-Heerenveen (trainingskamp in Osnabrück);
  • 5 september PEC Zwolle.
(Advertentie)
(Advertentie)