Bonifatiuskapel Dokkum omgedoopt tot Corona Cinéma

21 jul 2020 - 07:05

De Bonifatiuskapel in Dokkum wordt omgedoopt tot Corona Cinéma. Half in de openlucht worden daar komende vrijdag en zaterdag films vertoond op een groot scherm.

Foto: Bonifatiuskapel Dokkum

Peter Sauermann van Filmhuis Dokkum: "We lopen al een aantal jaren om met het idee om in de zomer op een locatie films te draaien. Corona heeft ervoor gezorgd dat we van deze droom werkelijkheid kunnen maken. We hebben twee tegelijk: een dak boven ons hoofd en veel frisse lucht. Een prachtig groot gebouw om dit te kunnen doen."

Lastig om te realiseren

Toch had het nog wel wat voeten in de aarde, legt Sauermann uit. "Het was niet gemakkelijk om dit te realiseren. We presenteerden de plannen aan de gemeente toen er nog weinig mocht. Dus men was uiterst terughoudend. Toen de maatregelen werden versoepeld kregen we wel meteen een mail van de gemeente om langs te komen, dat vonden we wel heel alert. We kunnen aan alle regels uit de noodverordening voldoen nu."

Het is een samenwerking tussen Filmhuis Dokkum, de Bonifatiuskapel en Kooistra AV uit Kollumerzwaag. "We hebben genoeg tijd gehad om het goed voor te bereiden. En heel veel ruimte. Dat maakt het een ideale plek om dit te doen. meer dan een bioscoop of theaterzaal. Het is wel de bedoeling dat het een vervolg krijgt. Er komen bezoekers vanuit heel Fryslân voor zover ik kan zien. Gelukkig is er wel belangstelling."

Op vrijdagavond is de filmreprise van Bonifatius de Musical te zien in de kapel, waar onder meer Syb van der Ploeg in speelde. Dat theaterstuk werd in 2012 live in de kapel opgevoerd. Op zaterdag is er in de middag een kindervoorstelling met Dr. Doolittle en 's avonds een dramafilm.

Het gaat voorlopig om een proef. Bij genoeg belangstelling wordt Corona Cinéma in augustus en september iedere twee weken herhaald, met nieuwe films.

Peter Sauermann van Filmhuis Dokkum

(Advertentie)
(Advertentie)