Omrop TIP: 'Machtig man' Riemer in Fryslân DOK

18 jul 2020 - 12:01

In de 100-jarige geschiedenis van SC Heerenveen beleefde de club zijn meest succesvolle periode tijdens Riemer van der Velde. In de Fryslân DOK 'Afscheid van een machtig man' (2006) volgt Arjen de Boer hem in zijn laatste jaar als voorzitter.

Honderd jaar geleden, op 20 juli 1920, werd de voetbalclub Heerenveen opgericht. Daarom diept Fryslân DOK de documentaire 'Afscheid van een machtig man' op uit het archief. Gemaakt in 2006, maar ook nu nog interessant om te zien. Immers, veertien jaar na zijn afscheid voelt Riemer van der Velde zich nog steeds betrokken bij de club.

Riemer van der Velde stond bekend als een man met een scherpe neus voor jonge talenten. Tal van buitenlandse voetballers die later wereldberoemd zouden worden, begonnen hun internationale carrière bij sc Heerenveen. Programmamaker Arjen de Boer volgde Van der Velde in zijn laatste jaar als voorzitter op scoutingreis naar Spanje.

In een bootje op de Langweerder Wielen filosofeert hij over voetbal en de overeenkomsten met zijn hobby: vissen. We zien hoe hij zijn netwerken onderhoudt als gastheer van bekende Nederlanders in zijn achtertuin, tijdens het skûtsjesilen bij Langweer, met onder anderen Afonso Alves.

In de Fryslân DOK andere bekende mensen als de voetballer Paul Bosvelt, coach Guus Hiddink en Hil Lenstra, de weduwe van Abe. En wie altijd naast Riemer staat en ook een hoofdrol heeft in deze film: zijn vrouw Annie.

Fryslân DOK: Afscheid van een machtig man

  • Zaterdag 18 juli, 15.30 uur NPO2 (mei Nederlandse ondertiteling, herhaling 19 juli 13.10 uur)
  • Zondag 19 juli, 17.00 uur, Omrop Fryslân (herhaling ieder uur)
(Advertentie)
(Advertentie)