Omrop TIP: SC Cambuur-Harkemase Boys en fierljeppen live te zien

14 jul 2020 - 12:38

Sportwedstrijden mogen weer, maar vaak met 250 toeschouwers. Datzelfde geldt voor SC Cambuur, dat donderdag oefent tegen Harkemase Boys. Het zijn de op een en op twee na hoogst spelende clubs van Fryslân. Zaterdag is de eerste fierljepwedstrijd van het nieuwe seizoen. Omrop Fryslân zendt beide wedstrijden live uit op de website en in de app.

Foto: Orange Pictures

Het is voor Cambuur de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Vorige week wonnen de Leeuwarders dik van ONS Sneek, dat in de hoofdklasse uitkomt. Harkemase Boys speelt één niveau boven de Snekers in de derde divisie. Het is de eerste wedstrijd onder de nieuwe trainer Jan-Piet Bosma, die dit seizoen aan het roer staat bij de Harekiten.

De wedstrijd begint om 19.00 uur in het Cambuurstadion en sportverslaggever Andor Faber verzorgt het commentaar.

Foto: Martin de Jong Fotografie

Ze hebben er ook lange tijd op moeten wachten, maar zaterdag gaan de fierljeppers eindelijk ook weer los. De eerste wedstrijd van het seizoen is op de schans van Burgum. 's Middags ljeppen de tweedeklassers en 's avonds zijn de eersteklassers aan de beurt. Van de tweedeklassers is in Fryslân Hjoed zaterdag een reportage te zien. Grote ljeppers als Bart Helmholt en Oane Galama ljeppen in de tweede klasse.

's Avonds om 18.30 uur beginnen de eersteklassers aan hun fierljepseizoen. Dat is te volgen in de livestream, waarbij sportverslaggever Freark Wijma het commentaar verzorgt.

(Advertentie)
(Advertentie)