Roozemond hoopt stadionhuur flink te verlagen: "Anderhalf miljoen vanaf"

13 jul 2020 - 18:14

De selectie van SC Heerenveen heeft op dit moment vakantie, maar dat geldt niet voor andere afdelingen binnen de club. Sterker nog: technisch manager Gerry Hamstra is smoordruk met het samenstellen van de selectie en algemeen directeur Cees Roozemond buigt zich onder andere over de coronamaatregelen en het effect daarvan in Heerenveen. Dan zijn er ook nog eens de festiviteiten rondom het honderdjarig jubileum. Genoeg reden om bij te praten met Cees Roozemond in de nieuwe SportCast.

De podcast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere SportCasts terug te luisteren. En je vind daar ook de podcast-afleveringen over 100 jaar SC Heerenveen, met verhalen uit het verleden.

Lagere stadionhuur

Een dossier dat al maanden een heet hangijzer is bij de club, is de huur die wordt betaald voor het Abe Lenstra Stadion. Volgens Heerenveen-directeur Roozemond is die namelijk te hoog en daarom heeft hij eerder al huurverlaging aangevraagd. In de SportCast gaat Roozemond verder in op de bedragen. "We betalen 2,4 miljoen euro huur, exclusief onderhoud. De totale huisvestingskosten, met energiekosten en onderhoud, zijn ruwweg 3.5 miljoen. Dan zouden we het wel fijn en noodzakelijk vinden als er anderhalf miljoen euro vanaf zou kunnen. De huisvesting van de club is een hele grote 'bleeder'. Op de huidige omzet is het gewoon fataal."

De club is bezig met een bezuinigingsslag. Roozemond hoopt de kosten met 3,5 miljoen euro te verlagen. Daarbij sluit hij niet uit dat er ook personeel moet worden ontslagen.

Honderd jaar

Algemeen directeur zijn van een club die dit jaar honderd jaar bestaat. Het is een eer voor Roozemond. "Het is een heuglijk feit, dat lang zo heuglijk niet meer is omdat we het niet kunnen vieren zoals we zouden willen. Ik kan je er mooie verhalen over vertellen, maar het is gewoon een slap aftreksel. Vrijdag hebben we een mooi feestje gehad bij de lancering van ons jubileumboek, maar ook daar zie je een zeer beperkt aantal gasten en probeer je er het beste van maken."

Heeft hij het boek al uit? ""Drie keer al, het was maar vijf kilo dus dat was geen probleem", lacht Roozemond. "Ik vind het een prachtig verzamelstuk en ben er heel blij mee."

Alles over Heerenveen en hun honderdjarig bestaan kun je terugvinden op onze speciale pagina over Heerenveen 100 jaar.

Foto: Omrop Fryslân

Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber en Arjen de Boer praten die in de SportCast elke maandag bij over al het sportnieuws, met een interessante gast uit de sportwereld. De presentatie is in handen van Geert van Tuinen.

(Advertentie)
(Advertentie)