Zoektocht naar vermist meisje bij Ameland na twee dagen nog altijd zonder resultaat

13 jul 2020 - 17:47

De zoektocht naar het vermiste meisje in de Noordzee boven Ameland is na twee dagen nog altijd zonder resultaat. Ook de hulp van garnalenvissers, die sinds maandagochtend zochten, baatte niet. De vissers hebben hun zoektocht intussen stilgelegd.

FIDEO: Syktocht nei fermiste famke by It Amelân noch sûnder resultaat

De garnalenvissers hadden veel last van de deining en konden vanwege de veiligheid niet te dicht bij de kust varen. "Dan brengen ze hun eigen leven in gevaar", zegt verslaggever Willem Vermeltfoort. "Daarom is nu het besluit genomen om op te houden met de zoektocht."

De politie zoekt nog wel steeds naar het meisje. Ook de rest van de dag wordt nog gezocht. Als het meisje bij het donker nog niet gevonden is, wordt er dinsdag een nieuw besluit genomen over de zoektocht.

Toeristen

Ondanks de zoektocht zitten er veel toeristen gewoon op het strand van Ameland. "Het is schrikken. Heel confronterend, want het komt heel dichtbij. Ik heb zelf ook kinderen die hier de zee in gaan. Je kan dan alleen maar denken aan die ouders en hoe afschuwelijk het moet zijn om je kind kwijt te zijn", zegt een van de toeristen.

Een andere toerist durft door de vermissing eigenlijk niet meer te ver de zee in. "Ik ga niet heel prettig de zee in. Ik durf niet te ver de zee in, voor het geval ik toch iets tegenkom", zegt zij.

Verslaggever Willem Vermeltfoort op Ameland

(Advertentie)
(Advertentie)